Over Lieneke

Lieneke PostemaDe keuze om als begeleider bij afscheid en rouw te starten is een keus uit mijn hart. In mijn eigen leven durf ik stil te staan bij pijn en ik ervaar ook steeds meer dat ik in nabijheid durf te zijn bij iemand met verdriet en rouw.  In gesprekken kom ik snel tot de kern en bied ruimte voor mensen om hun verhaal te vertellen met de daarbij horende emoties.

Mensen ervaren mij als toegankelijk en een warm persoon.

Ik leef vanuit mijn hart, sta liefdevol in het leven en bied diepgang en luchtigheid. Ik sta open voor wat het leven biedt en ben dankbaar voor wat er na het verlies in mijn persoonlijk leven weer op mijn pad is gekomen.

Als spreker val ik op door mijn manier van presenteren. Ik breng rust in een zaal en schep ruimte voor emotie. Ruimte voor verdriet maar ook voor de lach tijdens een afscheidsdienst.  Zowel de voorste als de achterste rij heeft het gevoel dat ze persoonlijk aangesproken worden.

 

Specifiek voor mijn werkwijze bij uitvaarten:

  • Mijn schrijfstijl van levensverhalen  is persoonlijk en intiem.
  • Ik heb een sterk gevoel voor persoonlijke symbolen en kleine rituelen bij afscheid.
  • Uitvaarten met complexe familiesituaties (scheiding/conflicten) kan ik goed begeleiden.
  • Kleine kinderen krijgen speciale aandacht tijdens een afscheidsdienst.
  • Door mijn persoonlijke achtergrond kan ik crematies/begrafenissen met een mix van christelijke en niet christelijke achtergrond goed vormgeven. Een ieder voelt zich gehoord en gezien.

Opleidingen die ik heb gevolgd:  HBO Maatschappelijk werk, Post-Hbo Sociale Interventiekunde, Systemisch werken en Coaching, Ritueelbegeleiding en Verlieskunde.

Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders.

 

Referenties

Lieneke is een deskundige, empathische  coach waarbij je je gelijk thuis voelt. Zij verstaat de kunst om binnen een workshop een uitgebalanceerde mix van oefeningen, gesprekken en rituelen aan te bieden die helpen zware zaken als rouw en diep levensverdriet een nieuwe plaats te geven. Zo kunnen episodes ten diepste afgerond worden en ontstaat er werkelijk ruimte voor nieuwe levenslust.

Lieneke laat je direct op je gemak voelen. Ze is betrokken en begeleidde iedereen die deelnam aan de workshop op een rustige en respectvolle manier. Er was voor iedereen meer dan genoeg tijd en aandacht. Lieneke kijkt wat een ieder nodig heeft op dat moment en als ze daarvoor van het ‘schema’ af moet wijken gebeurt dat ook als het helpend is voor diegene, zonder dat het de andere deelnemers ‘benadeelt’.

Lieneke is tactvol en denkt met je mee om tot een goed resultaat of antwoord te komen.  Ze heeft me laten ervaren dat een ritueel zeker betekenisvol is.