Kijk uit met wat je wenst …

Voor je het weet is het er!

Als inwijdingsritueel van onze nieuwe praktijkruimte heeft mijn vriend een labyrint geverfd op het beton. Inmiddels ligt het laminaat erover en is het labyrint onzichtbaar aanwezig. In het midden liggen twee parels. Bij het neerleggen van deze parels hebben we onze intenties uitgesproken voor de activiteiten die wij willen organiseren in het huisje achterin onze tuin. “Dat het een warme plek mag zijn in Amersfoort”. Dat hebben we geweten … De openingsweek van 12 – 17 september was een bijna tropische week. Het was nog nooit zo warm in september…

De praktijkruimte draagt de naam Namasté, ruimte om bij jezelf te komen. Het openingsritueel is gecreëerd door Marian Tellegen van Gedachtenmomenten. De tekst ontving ik vorige week en op verzoek deel ik een gedeelte hieruit.

Namasté

Namasté is een hindoeïstische groet, een gesproken groet, maar vooral ook een gebaar. In het Sanskriet betekent “Namas” buiging en het woord “Te” betekent naar u en voor u. Of te wel Namasté betekent “ik buig voor u”. Als je naar het gebaar kijkt zie je een gebedsachtige houding- handpalmen tegen elkaar, vingertoppen ophoog, handen op de hoogte van het hart- een houding die staat voor aanbidden, eren, zalven. En daarmee wordt de groet als een gebaar van respect gezien en ook wel vertaald als: ik buig voor het goddelijke in jou, of de ziel in mij groet de ziel in jou of nog mooier in het volgende gedichtje:

Ik eer die plek in jou
Waar het hele universum samenkomt
Ik eer die plek in jou waar liefde, waarheid, licht en vrede heerst
Wanneer jij in die plek bent in jou
En ik ben in die plek ik mij
Dan zijn we samen één.

Met heel veel warmte in ons hart kijken we terug op onze openingsweek!

Wilco & Lieneke

Deel deze informatie